Normal_hoeve_kakelbont_-_op_hoeve_kakelbont_komt_jong_en_oud_samen

Sinds 2007 is het boerenerf van Hoeve Kakelbont een plek waar mensen van jong tot oud samenkomen. Een plek waar fruit geteeld wordt, waar diverse doelgroepen met een zorgvraag een activerende dagbesteding vinden en waar er voor kinderen van 0 tot 4 jaar agrarische kinderopvang geboden wordt. Het is een groene rustige omgeving midden in de Dinteloordse polder.

Wat is je functie?

Ik ben vrijwilliger op Hoeve Kakelbont en ben vooral veel te vinden in de houtbewerking. Samen met de deelnemers van de zorgboerderij werken we veel met hout.

Hoe ziet een dag eruit op de Hoeve Kakelbont?

We beginnen de dag met een bakje koffie en spreken de dag door. Daarna gaan we naar de werkplaats en pakken we de dingen op waar we mee bezig waren. Ik kom twee dagen in de week en iedere dag is anders. Soms repareren we meubilair, soms komt boer Joost met een opdracht en andere dagen verzin ik zelf leuke dingen om te maken.

Waarom heb je voor vrijwilligerswerk gekozen?

Sinds ik met pensioen ben zocht ik een leuke invulling voor de dag. Ik heb toen een vrijwilligerspunt opgezocht voor meer informatie. Uiteindelijk heb ik zelf een mailtje gestuurd naar Hoeve Kakelbont en kon ik vrijwel gelijk aan de slag.

Wat maakt jouw dag blij?

Dat de mensen hier lekker samen bezig kunnen zijn en ik vind het leuk om samen ergens aan te werken. In het begin was het wel even wennen, maar nu ik iedereen goed ken vind ik het erg leuk hier. Mensen vinden het geweldig als ik weer met een nieuw idee kom en we samen aan de slag kunnen.

Heb je een tip voor andere vrijwilligers?

Ga het gewoon eens proberen, een keertje sfeer proeven. Vrijwilligerswerk is geen verplichting. Als je geen zin meer hebt dan stop je er gewoon mee.

Heeft u een vraag voor Hoeve Kakelbont, voor de zorghoeve of voor het kinderdagverblijf? Neem dan contact op met Hoeve Kakelbont op 0167 56 76 69 of per mail info@zorghoevekakelbont.nl. Of kijk op www.hoeve-kakelbont.nl.

Je bent ook welkom op een van onze inloopdagen, iedere laatste vrijdag van de maand tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Hoeve Kakelbont, Boompjesdijk 11, 4671 PR Dinteloord.