Normal_medewerkers_hoeve_kakelbont_stellen_zich_voor

Sinds 2007 is het boerenerf van Hoeve Kakelbont een plek waar mensen van jong tot oud samenkomen. Een plek waar fruit geteeld wordt, waar diverse doelgroepen met een zorgvraag een activerende dagbesteding vinden en waar er voor kinderen van 0 tot 4 jaar agrarische kinderopvang geboden wordt. Het is een groene rustige omgeving midden in de Dinteloordse polder.

Wat is je functie?

Edith: Ik ben samen met Jessie leidinggevende op Hoeve Kakelbont. Jessie stuurt het team van Zorghoeve Kakelbont aan, ik ben leidinggevende van het Agrarisch Kinderdagverblijf.

Welke zorg bieden jullie op Zorghoeve Kakelbont?

Jessie: We hebben binnen de zorghoeve verschillende doelgroepen. Dit maakt de dynamiek en beleving op onze boerderij uniek. Naast een activiteitengroep voor kinderen hebben wij een ouderenzorggroep, volwassengroep en een jongerengroep.

Onze kracht is dat we zowel de talenten en kwaliteiten benutten van iedere deelnemer als die van het team. De ouderenzorg is een groep voor beginnend dementerende en/of eenzame ouderen. De volwassengroep zijn met name deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt. Een zinvolle en activerende dagbesteding draagt bij aan hun eigenwaarde en positief zelfbeeld. De jongerengroep zijn met name jongeren die zijn uitgevallen binnen het onderwijs.

En dan is er ook een Agrarisch Kinderdagverblijf?

Edith: Ja klopt. Vanaf september 2021 bieden we bij ons op de boerderij kinderopvang aan van 0 tot 4 jaar, dit staat dus los van de zorghoeve. De kinderen kunnen naar buiten erop uit gaan, samen de dieren voeren, eieren rapen en volop in de buitenlucht spelen. We openen begin 2024 een nieuwe stamgroep dus zijn er weer plaatsen beschikbaar op onze kinderopvang.

Hoe ziet een dag eruit op de boerderij van Hoeve Kakelbont?

Jessie: Er is geen dag hetzelfde hier op de boerderij. We leven erg met de seizoenen mee waardoor de werkzaamheden voor de deelnemers gevarieerd blijft. Ook voor de kinderen van de kinderopvang blijft er van alles te ontdekken. In de zomer zijn we veel buiten, in de moestuin, maken we wandelingen met elkaar. In de winter knutselen we veel voor onze Bonte Winkel. We verkopen het hele jaar door leuke accessoires en cadeautjes, handgemaakt door onze deelnemers. De Bonte Winkel is geopend iedere laatste vrijdag van de maand van 10:00 tot 15:00 uur bij ons op de boerderij.

Heeft u een vraag voor Hoeve Kakelbont, voor de zorghoeve of voor het kinderdagverblijf? Neem dan contact op met Hoeve Kakelbont op 0167 56 76 69 of per mail; info@zorghoevekakelbont.nl

Je bent ook welkom op een van onze inloopdagen, iedere laatste vrijdag van de maand tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Hoeve Kakelbont, Boompjesdijk 11, 4671 PR Dinteloord.