Normal_11639

DEN HAAG (Novum) - Het Haagse ziekenhuis Bronovo erkent dat het verantwoordelijk is voor het verwijderen van de prostaat van een kerngezonde man. Bij de man was prostaatkanker vastgesteld, maar de diagnose bleek te zijn gebaseerd op onderzoek van weefselmateriaal van een ander.

"Bronovo betreurt de verwisseling en de gevolgen die dit voor de patiënt heeft", laat het ziekenhuis dinsdag weten in een schriftelijke verklaring. Het ziekenhuis aanvaardt de aansprakelijkheid. De aansprakelijkheidsverzekeraar gaat de schadeclaim van de man afwikkelen. Volgens het ziekenhuis zijn er geen fouten gemaakt bij andere patiënten.

Het AD meldde zaterdag dat de prostaat van de 63-jarige man was verwijderd doordat het Bronovo-ziekenhuis het weefsel van een ander had onderzocht. De man is vervolgens in een Duits ziekenhuis geopereerd. Hij is nu impotent en incontinent.

Het ziekenhuis heeft naar eigen zeggen maandag melding gemaakt van de kwestie bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Ook is een intern onderzoek ingesteld. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de protocollen in het laboratorium.