Normal_12007

AMSTERDAM (Novum) - Klokkenluider Piet Postmus van het VUmc mag een notitie schrijven waarin hij uiteenzet hoe de relaties en de communicatie tussen hem en zijn collega's kunnen worden hersteld. Dat is de uitkomst van een gesprek dat longarts en hoogleraar Postmus had met de nieuwe raad van bestuur, laat het Amsterdamse ziekenhuis dinsdag weten.

Het academisch ziekenhuis werd twee weken geleden onder verscherpt toezicht gesteld. Daarop kreeg Postmus van de raad van bestuur van het VUmc zijn ontslag aangezegd. Hij had begin juli zijn zorgen geuit bij de raad van toezicht en de inspectie over de patiëntveiligheid in het ziekenhuis.

In de ophef die ontstond na de stap van de inspectie legden twee van de drie leden van de raad van bestuur hun functie neer. Vorige week werd klinisch psycholoog Ferd Plukker benoemd tot nieuwe topman van het VUmc. Oud-internist Frans Corstens kreeg de portefeuille zorg.

Postmus kondigde woensdag aan zijn aangezegde ontslag bij de rechter aan te vechten. Een dag later was het kort geding van de baan, na een toezegging van het nieuwe bestuur om met hem in gesprek te gaan.

De advocaat van Postmus wilde dinsdag geen mededelingen doen over het verloop van het gesprek.