Normal_12477

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In het kader van Wereldreumadag organiseert de Reumapatiëntenvereniging Rotterdam eo op 12 oktober in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel een aantal activiteiten.

In de hal van het ziekenhuis is een informatiestand waarbij patiënten en bezoekers terecht kunnen met vragen over reumatische aandoeningen. Naast informatie over de ziekte ligt er ook foldermateriaal over de reumapolikliniek en reumaconsulent en over het voetenspreekuur van de orthopedisch chirurgen van het ziekenhuis.

Tijdens deze informatiedag zullen ook een orthopedisch schoenmaker en de reumaconsulent aanwezig zijn. Daarnaast is er ook beperkt gelegenheid tot het maken van een voetscan waarmee gekeken kan worden of er al dan niet afwijkingen zijn.

Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam van ruim 130 aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Mensen met reuma hebben vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren, waardoor bewegen pijn doet. Reuma is een ingrijpende, levenslange aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Bovendien kan reuma jong en oud overkomen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz