Normal_12949

FLEVOLAND (Novum) - De beste ziekenhuizen van Nederland staan in Almere, Arnhem, Harderwijk en Lelystad. In het jaarlijkse onderzoek van Elsevier komen het Flevoziekenhuis, het Rijnstate Ziekenhuis, het Ziekenhuis St. Jansdal en de MC Groep Lelystad het beste uit de bus. Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht en het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein stonden vorig jaar bovenaan.

Het slechtst scoren het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag, het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland, het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam, het VUmc in Amsterdam en de universitair medische centra in Groningen in Rotterdam. Het UMC St. Radboud in Nijmegen scoort het beste van de universitair medische centra.

Voor het onderzoek is gekeken naar onder meer patiëntveiligheid, nauwkeurigheid van de zorg, wachttijden en transparantie, op basis van door de ziekenhuizen bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg aangeleverde informatie. Ook zijn de resultaten van enquêtes naar de ervaringen van patiënten bij een ziekenhuisopname meegenomen.