Normal_ivo_opstelten

DEN HAAG - Minister Ivo Opstelten (VVD) van Veiligheid en Justitie heeft op 2 mei een werkbezoek afgelegd bij Witte Kruis/Connexxion ambulancezorg om een indruk te krijgen van de agressie en het geweld waar ambulancemedewerkers mee te maken krijgen.

Naast het verkrijgen van informatie over dit fenomeen, heeft de minister ook meegereden tijdens de dienst van verpleegkundige Anne-Marie de Jong. Hoewel er zich tijdens de spoedritten van deze dienst door Den Haag en omliggende gemeenten geen agressieve voorvallen hebben voorgedaan, gaf het de minister toch een goede indruk van de ambulancezorg.

"Ik ben bijzonder onder de indruk van de professionaliteit, die ik vanavond heb gezien. Dat is buitengewoon", aldus Opstelten. Hij vindt de agressie tegen ambulancemedewerkers onbegrijpelijk, zeker gezien zij alleen opdragen voor hulpverlening. Dat deze agressie toch voorkomt, noemt de minister ontoelaatbaar. Dat de strafmaat in dergelijke gevallen driemaal hoger is, zou de agressie hopelijk moeten verminderen.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem