Normal_galaxy

De afdeling Intensive Care van het UMC St Radboud heeft een nieuwe iPad-app ontwikkeld voor IC –patiënten, genaamd voICe. Hiermee kunnen ICpatiënten die aan de beademing liggen, en dus niet kunnen praten, veel gemakkelijker met hun naasten en met zorgprofessionals communiceren.

De app voICe heeft een schrijf- en toetsenbordscherm en is daarnaast speciaal gericht op de mogelijkheden en beperkingen van een ICpatiënt. De patiënt kan door het aanraken van pictogrammen dingen aangeven. Na het aanraken van een pictogram spreekt de app uit wat de patiënt wil vertellen. Voor kinderen is een speciaal ontspanningsscherm ontwikkeld.
 
De makers hopen met voICe de communicatiemogelijkheden voor beademde IC patiënten sterk te verbeteren. Alle IC-units en de Medium Care van het UMC St Radboud hebben inmiddels een iPad met voICe en sinds vorige week is de app in gebruik genomen. Ook andere ziekenhuizen en zorgorganisaties kunnen gebruik maken van deze app, aangezien voICe beschikbaar is in de App Store. Er hangt wel een prijskaartje aan: Euro 69,99 
Op dit moment is er nog geen app beschikbaar voor Android.
 
© Nationale Zorggids