Normal_games

Op 2 en 3 november wordt de internationale conferentie ‘Games for Health Europe’ gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De conferentie heeft tot doel ontwikkelaars van 'applied games' (toegepaste spellen) en gebruikers uit de zorg bij elkaar te brengen. Het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht zal zes games adopteren.

Tegenwoordig worden steeds vaker games ontwikkeld die gebruikt kunnen worden bij bestaande behandelingen. Hierdoor wordt de zorg efficiënter en effectiever: patiënten worden gestimuleerd om ook thuis oefeningen te doen, bijvoorbeeld op het gebied van hypertensie, ALS en jeugdreuma. De reden waarom dit nog niet op breed vlak wordt toegepast, is omdat deze games nog niet wetenschappelijk zijn gevalideerd.
 
De conferentie brengt bedenkers en gebruikers van de games bij elkaar. Door de theorie van de games en de praktijk van de behandelingen op elkaar af te stemmen, kan gewerkt worden aan games waar patiënten daadwerkelijk en aantoonbaar baat bij hebben. Dit zal zorgverleners en zorgverzekeraars over de streep trekken om de games daadwerkelijk te gaan gebruiken en te financieren.  
 
© Nationale Zorggids