Normal_hulplijn_telefoon

Een vrouw uit Oldenzaal is afgelopen vrijdag snel door hulpverleners geholpen nadat haar vijfjarige dochter zelfstandig 112 heeft gebeld. De moeder was onwel geworden en was niet goed aanspreekbaar meer. Het meisje heeft duidelijk op een eerder moment instructies gekregen over wat te doen in zo’n situatie, aangezien ze zelf met 112 belde en hen opwachtte bij de voordeur. Dit meldt Telegraaf.

Hulpverleners konden snel bij de vrouw komen aan de hand van het telefoontje van de dochter. Politie Oldenzaal reageerde op de oproep en kon de vrouw vervolgens helpen. Op de Facebook-pagina van het korps werd gesproken over het voorval. “We hopen dat je kind geen 112 hoeft te bellen, maar maak het thuis bespreekbaar en zorg dat je kind weet wat hij of zij moet doen”, aldus Politie Oldenzaal.

Op het bericht van de politie wordt positief gereageerd op de actie van het meisje. Ze wordt geprezen om haar snelle handelen en het bellen van 112. De politie heeft haar een ‘goodbear’ gegeven, een knuffel die kinderen weleens van de politie krijgen. Over de huidige gezondheid van de moeder van het dappere meisje is niets bekend gemaakt.

Door: Nationale Zorggids