Logo_huidfonds_logo

Op zaterdagavond 21 september 2019 organiseert het Huidfonds voor de derde keer de No Sun Run en zetten ze alles op alles voor meer huidkanker awareness. De No Sun Run vindt plaats tijdens de Damloop by Night in Zaandam. Dit meldt Huidfonds.

Op dit moment is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Één op de zes Nederlanders krijgt hiermee te maken. Huidkanker wordt bijna altijd veroorzaakt door een teveel aan UV-straling uit zonlicht. Met de juiste voorlichting en maatregelen is huidkanker (deels) te voorkomen. Met de No Sun Run wil het Huidfonds geld ophalen voor hun doelstelling ‘Het voorkomen van huidaandoeningen’, waarbinnen het Huidfonds voorlichtingscampagnes organiseert.

Damloop by Night

Het parcours van de Damloop by Night in Zaandam gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en is oogverblindend verlicht. Heel Zaandam loopt uit voor dit event en moedigt de renners aan, de muziek geeft een extra boost om de 8 km te voltooien. De finish is bij het Dam tot Dam Park, waar duizenden hardlopers meteen kunt proosten op hun behaalde overwinning.

Loop mee voor huidkanker awareness

Wil je je ook inzetten voor huidkanker awareness? Haal je hardloopschoenen uit de kast en loop mee voor het voorkomen van huidkanker. Meld je nu aan via www.nosunrun.nl. Ook teams kunnen zich inschrijven om geld op te halen voor het Huidfonds.

Door: Nationale Zorggids