Normal_kinderfondssmall7488v2

Ronald McDonald Huizen VUmc en Emma Amsterdam gaan vanaf 15 maart 2022 samen verder op één locatie. Huis Emma biedt dan een thuis aan alle families waarvan het kind wordt behandeld in het Emma Kinderziekenhuis van het Amsterdam UMC. Met dit samengaan volgen de Ronald McDonald Huizen de fusie van de kinderafdelingen van het Amsterdam UMC. Dit meldt het Ronald McDonald Kinderfonds. 

Eind 2021 hebben de kinderafdelingen van de locaties VUmc en AMC zich samengevoegd aan de Meibergdreef van het AMC. Op locatie VUmc is hierdoor geen Ronald McDonald Huis meer nodig. Op 15 maart 2022 gaan de deuren hiervan dicht.

Het besluit om de twee Huizen te laten samengaan, is zorgvuldig gemaakt, benadrukt de bestuursvoorzitter van Ronald McDonald Huizen Amsterdam, Jan van der Steenhoven: “Met het samengaan van de twee Amsterdamse Ronald McDonald Huizen op één locatie volgen we de ontwikkelingen in de zorg en zijn we daar waar onze hulp het meest nodig is. Dit is een logische stap, gezien de verhuizing van de kinderafdelingen van het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC, van locatie VUmc naar locatie AMC.”  

Grootschalige renovatie Huis Emma  

Om ook in de toekomst alle gezinnen te kunnen opvangen wordt Huis Emma Amsterdam vanaf het voorjaar 2022 gerenoveerd, verbouwd en verduurzaamd. Tijdens deze renovatie kunnen gezinnen met een ziek kind terecht op een tijdelijke locatie, op enkele minuten loopafstand van het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC. Zo vinden ouders ook tijdens de renovatie van het Huis een warme plek dicht bij hun zieke kind. Naar verwachting heropent Huis Emma haar deuren in het voorjaar 2023.  

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Ronaldd McDonald Kinderfonds