Normal_doctor-and-child-at-hospital-2022-02-09-16-11-25-utc__1_

Paralympisch kampioen rolstoeltennis Niels Vink is de nieuwe ambassadeur van de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. De topsporter gaat zich inzetten om de drie vakantiehuizen voor families met een zorgintensief kind onder de aandacht te brengen. Dit meldt Ronald McDonald Kindersfonds.

Niels Vink, die goud en brons won op de Paralympische Spelen 2021 in Tokyo, wil als ambassadeur aandacht vragen voor de drie vakantiehuizen van het Kinderfonds. Het Boshuus in Arnhem, de Hoeve in Beetsterzwaag en de Kindervallei in Valkenburg zijn volledig aangepast en voorzien van allerlei hulpmiddelen. Kinderen en jongeren die langdurig ziek zijn of een beperking hebben kunnen er onbeperkt vakantie vieren, met hun familie. Niels Vink: “Deze vakantiehuizen zijn zo fijn. Er zijn zoveel hulpmiddelen, in zo’n mooie omgeving. Een handicap is er geen beperking. Je kunt er zijn wie je bent en doen wat je wil, ongeacht je beperking." 

Samen zijn

In de vakantiehuizen van het Kinderfonds vinden families met een kind, dat intensieve zorg nodig heeft, een plek om samen tot rust te komen. Niels Vink en zijn familie weten als geen ander hoe belangrijk het is om samen te zijn in tijd van ziekte en zorg. Op eenjarige leeftijd belandde Niels door een meningokokkeninfectie op de IC. Hij verloor zijn benen en verschillende vingerkootjes en lag drie maanden in het ziekenhuis. Zijn ouders verbleven in die periode in Ronald McDonald Huis Utrecht.
 
Voor de vakantiehuizen van het Kinderfonds gaat Niels Vink helpen bij het geven van een beeld wat er in de vakantiehuizen gebeurt. 

Stichting

Het Ronald McDonald Kinderfonds brengt zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar. In elf Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in twaalf Ronald McDonald Huiskamers kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen en in de drie vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind even op adem. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij 1.900 vrijwilligers, en vele sponsors en donaties.
 
Door: Nationale Zorggids