Ambassadeurs Stoptober na een maand nog steeds rookvrij

Bekende ambassadeurs als Eva Simons en Arno Kantelberg die afgelopen maand hebben meegedaan aan Stoptober, het initiatief om te stoppen met roken, zijn ook na vier weken nog steeds rookvrij. In totaal hebben dit jaar ruim 50.000 Nederlanders meegedaan aan de actie.

"Ik ben echt heel trots op mezelf", laat Simons weten. "Afgelopen weekend heb ik opgetreden op ADE dance event en dat was echt wel een ultieme test voor me. Maar deze heb ik doorstaan", aldus de zangeres. "Het gaat goed, ik ben al vier weken rookvrij en nu door. Ik ga volhouden."

Ook autocoureur Tim Coronel raakt geen sigaret meer aan. "Het gaat hartstikke goed. Zo goed zelfs dat het me eigenlijk nu helemaal geen moeite kost. Ik ben echt zo blij dat ik ervan af ben." Journalist Arno Kantelberg is ook blij dat hij mee heeft gedaan aan Stoptober. "Al 28 dagen rookvrij en still going strong. De gordijnen ruiken weer fris en er is meer lucht."

Rookvrij

Uit onderzoek van de organisatie van Stoptober blijkt dat 70 procent van de deelnemers het 28 dagen volhoudt om niet te roken. De helft van de mensen rookt ook na drie maanden nog steeds niet en na een jaar is een kwart van de deelnemers nog steeds rookvrij.

Door: ANP