Normal_marathon-runners-on-the-street-healthy-lifestyle-2023-02-14-01-44-46-utc

EpilepsieNL kondigt met trots de EpilepsieLoop 2023 aan. Een gezamenlijk initiatief van EpilepsieNL met partners en kenniscentra Sein (Heemstede), Kempenhaeghe (Breda) en Nightwatch (Leiden). Op zaterdag 7 oktober 2023 verenigen honderden deelnemers zich in een gezamenlijke inspanning om aandacht te vragen voor epilepsie en fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek. De ambitie is om tweehonderdduizend euro op te halen. Het belooft een onvergetelijke dag te worden. Dit meldt EpilepsieNL.

Epilepsie is een neurologische aandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft. In Nederland hebben tweehonderduizend mensen de aandoening epilepsie. Daarnaast ondervinden een miljoen mensen in Nederland dagelijks de gevolgen van epilepsie. De EpilepsieLoop is een jaarlijks terugkerend evenement dat de gemeenschap verenigt en bewustwording creëert over epilepsie, terwijl het ook middelen genereert om het wetenschappelijk onderzoek naar deze aandoening te bevorderen. 

Aan de wandel

Dit jaar zullen meer dan achthonderd deelnemers, waaronder mensen die zelf epilepsie hebben, vrienden, families leden, verpleegkundigen en onderzoekers, zich verzamelen voor de EpilepsieLoop 2023. De loop biedt verschillende afstanden om aan diverse behoeften te voldoen. Deelnemers kunnen kiezen uit wandelroutes van 6, 10 en 15 kilometer vanaf de hoofdlocatie in Amersfoort. Voor de meest avontuurlijke lopers is er dit jaar bovendien de mogelijkheid om een halve marathon te voltooien. De drie kenniscentra van Sein, Kempenhaeghe en Nightwatch wandelen een route ter plaatse. 
 
Voor degenen die niet in staat zijn om fysiek aanwezig te zijn bij een van de locaties, biedt de EpilepsieLoop de mogelijkheid om vanuit huis een zelfgekozen route te lopen. Dit virtuele aspect stelt deelnemers in staat om zich te verbinden met de Loop, zelfs als ze zich niet ter plaatse kunnen bevinden. 

Deelname

EpilepsieNL en haar partners Sein, Kempenhaege en Nightwatch roepen iedereen op om zich aan te sluiten bij de EpilepsieLoop 2023 en samen een verschil te maken. Door deel te nemen, te doneren of gewoon door bewustzijn te verspreiden, kunt u helpen epilepsie in Nederland en daarbuiten te begrijpen en te bestrijden. Samen in de aanval!
 
Door: Nationale Zorggids