Relatief veel griepklachten bij menstruatieverzuim

61 procent van de vrouwelijke werknemers meldde zich vorig jaar een of meerdere keren ziek. Bij 10 procent hingen de klachten samen met zwangerschap, menstruatie of overgang. Menstruatieverzuim kwam het vaakst voor, maar duurde ook het kortst. Bijna de helft van de vrouwen die thuis zat vanwege menstruatie, had ook verkoudheids- of griepklachten. Dit meldt CBS.

Vrouwen met menstruatieklachten of klachten in verband met de overgang, verzuimden het vaakst met griep, verkoudheid, psychische klachten of vermoeidheid. Ook vrouwen die hun klachten in verband brachten met hun zwangerschap, verzuimden in bijna 50 procent van de gevallen met griep, verkoudheid of hoofdpijn.

Vaker menstruatieverzuim dan verzuim door overgang- of zwangerschapsklachten

Menstruatieverzuim komt meer voor dan verzuim door overgangs- of zwangerschapsklachten. Bij 5 procent van de vrouwelijke werknemers die zich in het voorafgaande jaar hadden ziekgemeld, hingen de klachten bij hun laatst ziekmelding samen met menstruatie. Bij 2 procent hadden de klacht verband met de overgang. 90 procent van de vrouwen met menstruatieklachten was binnen een werkweek weer aan de slag. Bijna 60 procent van de vrouwen met overgangsklachten verzuimde korter dan een week.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky