Normal_rss_entry-410731

Het zojuist aangekondigde vertrek van demissionair zorgminister Ernst Kuipers is "in de huidige staat van de zorg zeer onwenselijk", vindt voorzitter Femke Merel van Kooten van beroepsorganisatie NU'91. Kuipers liet woensdagmiddag weten voortijdig het kabinet te verlaten, omdat hij een functie "in het buitenland" gaat vervullen.

"Hierdoor stapelen de problemen in de zorg zich verder op en daar is niemand mee gebaat", benadrukt de voorzitter. "Zeker ook niet onze zorgprofessionals die dagelijks tegen de grote problemen in de zorg aanlopen." Ze noemt het ongebruikelijk dat ministers in de demissionaire periode al aftreden.

Integraal Zorgakkoord

Voorzitter Ad Melkert van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) wenst Kuipers veel succes in de toekomst. Hij vindt dat de brancheorganisatie de afgelopen jaren effectief heeft samengewerkt met de minister, waarin onder meer het Integraal Zorgakkoord tot stand kwam. "We danken hem voor zijn verbindend vermogen in het zorgveld. Met zijn kennis over de zorg heeft de bewindsman cruciale stappen gezet om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden."

Melkert wijst erop dat het nu de taak is van demissionair minister Conny Helder en het komende kabinet om de lijn van het zorgakkoord vast te houden. Helder neemt voorlopig de taken van Kuipers over.

Door: ANP