Opbrengst extra voorstelling Youp van 't Hek volledig naar Stichting ALS

Youp van 't Hek speelt op dinsdag 27 februari in Koninklijk Theater Carré een extra voorstelling van zijn uitverkochte afscheidstournee De Laatste Ronde!. De opbrengst van de show komt volledig ten goede aan Stichting ALS. Een jeugdvriend van Van 't Hek lijdt aan deze dodelijke ziekte, vertelde de cabaretier vrijdagavond in de talkshow RENZE op RTL 4. De kaartverkoop is vanavond gestart op de website van Carré.

Van 't Hek doet het voor Dick, een vriend die hij al vanaf zijn twaalfde heeft. Tijdens een lunch vertelde Dick dat zijn arts Leonard van den Berg geld nodig had voor onderzoek. Daarop belde Van 't Hek zijn management om te vragen of er niet nog een avond vrij was in Carré voor een benefietvoorstelling, dat werd de 27e.

500 euro per stuk

Wie bij de benefietvoorstelling in Carré wil zijn, moet diep in de buidel tasten, vertelde Van 't Hek. "Het wordt duur. In de loges gaan de stoelen 500 euro per stuk kosten. Daarboven 150 en helemaal bovenin 75 euro. En voor de duidelijkheid: niets naar Carré, niets naar mij", aldus de 69-jarige cabaretier. "Het is voor ALS." De bedoeling is om ongeveer twee ton op te halen voor ALS, vertelde Van 't Hek.

De Laatste Ronde!

In De Laatste Ronde! reflecteert de komiek op zijn eigen leven en wijsheden. Van 't Hek doet tijdens deze tour alle theaters aan waar hij in zijn lange carrière gestaan heeft. In eerste instantie zou hij zijn laatste voorstelling exact op zijn zeventigste verjaardag spelen, namelijk op 28 februari. Maar door de laatste coronalockdown moet hij nog drie maanden aan zijn tournee vastplakken. Op 25 mei speelt hij eveneens in Carré zijn allerlaatste voorstelling.

Door: ANP