Ruben van der Meer en Pieter Ceizer doneren standbeeld aan Prinses Máxima Centrum

Acteur Ruben van der Meer en de Amsterdamse kunstenaar Pieter Ceizer hebben samen een bijzonder standbeeld gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Het gaat om het vier meter hoge beeld HOPE, dat Ceizer in 2021 maakte tijdens de coronapandemie.

De sculptuur bestaat uit een grote hand die beschilderd is met bloemen en die de wijs- en middelvinger gekruist heeft. Het werk staat volgens de kunstenaar voor hoop en optimisme. HOPE stond een jaar op het Museumplein in Amsterdam en werd daarna verplaatst naar het STRAAT-museum in Amsterdam-Noord. Nu gaat HOPE dus naar Utrecht toe.

Diep geroerd

Van der Meer, onder meer bekend van improvisatiegezelschap De Lama's, raakte naar eigen zeggen diep geroerd toen hij het standbeeld zag. De acteur voelde zich direct aangesproken door de boodschap en nam contact op met Ceizer om te vragen wat er met de sculptuur ging gebeuren. De mannen bedachten gezamenlijk om HOPE nu te schenken aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, het grootste in kinderoncologie gespecialiseerde ziekenhuis van Europa.

Continu hoop en moed nodig

Volgens de twee mannen komt het beeld daar goed tot zijn recht "omdat het een plek is waar mensen continu hoop en moed nodig hebben". Van der Meer heeft een nauwe band met het Prinses Máxima Centrum, waarvoor hij zich al vaker belangeloos heeft ingezet.

Door: ANP