Veel vragen onbeantwoord na seponeren zaak tegen oud-verpleegkundige

Dat het Openbaar Ministerie heeft besloten de zaak tegen een oud-verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA) te seponeren, leidt ertoe dat velen met onbeantwoorde vragen achterblijven. Dat stelt bestuurslid van het ziekenhuis Hans Mulder in een schriftelijke reactie.

Volgens Mulder heeft de aanhouding van de oud-medewerker van het ziekenhuis in april vorig jaar op veel mensen impact gehad. "En dat heeft het nog steeds." Dat velen met onbeantwoorde vragen achterblijven, geldt volgens Mulder voor zowel nabestaanden die betrokken zijn in het politieonderzoek als voor medewerkers van het ziekenhuis. "We kunnen echter niet anders dan dit proces accepteren."

Het ziekenhuis heeft er vertrouwen in dat het OM alles heeft gedaan om helderheid te krijgen, schrijft het bestuurslid verder. Verder geeft hij aan dat hoewel de oud-medewerker niet meer als verdachte wordt gezien, het strafrechtelijk onderzoek de vertrouwensrelatie met de betrokken verpleegkundige heeft verstoord. "De arbeidsovereenkomst met deze verpleegkundige is inmiddels beëindigd."

Door: ANP