Stichting Hartekind verwelkomt Nienke Plas als nieuwe ambassadeur

Nienke Plas gaat aan de slag als ambassadeur voor Stichting Hartekind, die zich inzet voor kinderen met een hartafwijking. De youtuber wil zich in die rol inzetten voor meer bekendheid rondom het thema.

Plas is zelf ervaringsdeskundige. Toen haar dochter Harley in 2022 werd geboren, bleek na acht weken dat ze een ernstige aangeboren hartafwijking heeft. De periode daarna omschrijft Plas als de "meest heftige tijd ooit".

Ontiegelijke zorgen

"Niemand bereid je voor op de kwetsbaarheid van het ouderschap, de ontiegelijke zorgen die je 'cadeau' krijgt. Het staat in geen enkel boek. Maar wat wij met Harley hebben meegemaakt, gun ik geen enkele ouder", zegt ze in een persbericht. "Door mijn eigen ervaring met een hartekindje realiseer ik me hoeveel geweldig werk de artsen kunnen verrichten bij kinderen met een hartafwijking, maar ook dat er nog zoveel niet bekend is. En hoeveel kindjes er gered kunnen worden als er meer onderzoek naar hartafwijkingen gedaan kan worden. Gelukkig is het bij ons goed afgelopen en dit gun ik iedereen! Daarom voelde het ook heel natuurlijk om mij aan te sluiten bij Stichting Hartekind."