Nederlanders met hartfalen kunnen 3 jaar gebruikmaken van gratis keuzehulp

Zorgprofessionals van drie ziekenhuizen, Harteraad, Patiënt+ en zorgverzekeraar VGZ hebben hun handen ineengeslagen om de online keuzehulp ‘Thuismeten bij hartfalen’ drie jaar lang gratis beschikbaar te maken voor iedereen met hartfalen. Daarbij maakt het dus niet uit of iemand verzekerd is bij VGZ of niet. De keuzehulp is ook te gebruiken door zorgverleners. Dit meldt VGZ.

De keuzehulp is te gebruiken via de website en app van VGZ, maar is ook te vinden op de website van het Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Ook heeft Patiënt+ de keuzehulp online staan. Patiënten vinden er informatie over thuismonitoring bij hartfalen en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

Veiliger gevoel door thuismonitoring 

De diagnose hartfalen brengt veel angst en onzekerheid met zich mee. Door thuis te meten voelen deze patiënten zich veiliger en worden daardoor minder vaak opgenomen in het ziekenhuis. De keuzehulp is er om te achterhalen of thuismonitoring bij ze past en wat naast voordelen ook nadelen kunnen zijn. In Nederland hebben ongeveer 241.300 mensen de diagnose hartfalen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky