Normal_199

Het nieuwe ziekenhuis van de Reinier de Graaf Groep is weer een stapje dichterbij gekomen. Het ziekenhuis en de gemeente Delft hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dat bevestigen beide partijen, zo meldt RTV West.

Volgens de overeenkomst komen in het nieuwe gebouw moeten klinische, poliklinische en ondersteunende functies. Ook komen er ruimtes die verhuurd kunnen worden, bijvoorbeeld aan een geboortecentrum, een huisartsenpost of een restaurant voor bezoekers.

De overeenkomst wil niet zeggen dat de nieuwbouw er nu ook definitief komt. De Reinier de Graaf Groep is nog in gesprek met banken om de financiering rond te krijgen. Een belangrijke bijdrage door het Rijk gaat door vernieuwde regelgeving niet meer door. Een rechtszaak om hiervoor gecompenseerd te worden is een maand geleden door de Reinier de Graaf Groep verloren.

Verouderd
De Reinier de Graaf Groep wil al jaren een nieuw gebouw, omdat het huidige ziekenhuis verouderd is. Lange tijd was er sprake van dat het ziekenhuis zou verhuizen, bijvoorbeeld naar het Westland, omdat het huidige gebouw slecht bereikbaar is. Hierover zijn nu afspraken gemaakt in de samenwerkingsovereenkomst.

De nieuwbouw komt tussen de huidige twee gebouwen van het ziekenhuis is, op de plek van de oude parkeerplaats. De grond is hier in de afgelopen jaren al bouwrijp gemaakt. Patiënten moeten al binnen 4,5 jaar in het nieuwe ziekenhuis terecht kunnen.