Normal_1125

Op vrijdag 28 januari ondertekenen de huisartsen van Huisartsenpraktijk Centrum Schiedam en de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC het eerste contract voor het academisch huisartsennetwerk “Primeur”.

In Primeur gaan gezondheidscentra in de regio nauw samenwerken met de afdeling Huisartsgeneeskunde op het gebied van onderwijs aan medische studenten, de opleiding van (nieuwe) huisartsen, onderzoek en academische patiëntenzorg in de eerste lijn.

De afdeling Huisartsgeneeskunde heeft de huisartsen in de regio hard nodig voor de uitvoering van haar taken op het gebied van studentonderwijs, huisartsopleiding en patiëntgebonden onderzoek. De huisartsen werkzaam in de aangesloten praktijken kunnen zich ontwikkelen tot academische huisartsen, die patiëntenzorg leveren volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Daarnaast zullen zij binnen dit netwerk ook meewerken aan innovaties op hun vakgebied.

De doelstelling van Primeur is op langere termijn een bijdrage te leveren aan een betere, academische zorg voor patiënten en een optimale uitwisseling van kennis en ervaring tussen de afdeling Huisartsgeneeskunde en de academische praktijken.

De huisartsen van Huisartsenpraktijk Centrum Schiedam zijn blij met deze primeur, omdat zij door het openstellen van hun praktijken voor de wetenschap, een continue stimulans ervaren in het leveren van uitstekende zorg.

Huisartsenpraktijk Centrum Schiedam vertegenwoordigt een geïntegreerde eerstelijns zorg in de gemeente Schiedam voor 15.000 patiënten. Het geïntegreerd eerstelijns centrum is zeer actief op het gebied van taakherschikking van tweede lijn naar eerste lijn. Zo wordt actief gebruik gemaakt van de inzet van nurse practitioners en praktijkondersteuner en is er een "inloopcentrum" voor mensen met vragen over zelfzorg en medicatie en een WMO informatiepunt. Maar ook centrale triage, het ketenbreed werken in 1 patiëntdossier is op dit moment al huidige praktijk. Daarnaast kunnen verschillende disciplines elkaar gemakkelijk consulteren en kunnen zij in elkaars agenda patiënten inplannen. Dit alles is gebaseerd op een gelijke visie en vertrouwen in elkaars deskundigheid. Zie: http://hc.praktijkinfo.nl. Filmpje van het centrum: http://www.youtube.com/watch?v=VtLwEHH4Jro

Erasmus MC is het grootste en wetenschappelijk meest toonaangevende Universitair Medisch Centrum van Nederland. Bijna 13.000 medewerkers werken binnen de kerntaken patiëntenzorg, onderwijs en wetenschap continu aan een verbetering en versterking van de individuele patiëntenzorg en de maatschappelijke gezondheidszorg. Zij ontwikkelen hoogwaardige kennis, dragen dit over aan toekomstige professionals en passen dit toe in de zorg voor patiënten. De komende vijf jaar wil Erasmus MC uitgroeien tot één van de beste medische instituten in de wereld. Erasmus MC maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Zie www.nfu.nl.