Normal_1512

Het HagaZiekenhuis opent op vandaag (17 februari 2011) officieel een  Vaatexpertisecentrum voor patiënten in regio Haaglanden. In het centrum kunnen patiënten met vaatafwijkingen terecht. Het multidisciplinaire team van medisch en verpleegkundig specialisten is 24 uur per dag, zeven dagen per week, voor de vaatchirurgische (acute) zorg bereikbaar.

Met de komst van het Haga Vaatexpertisecentrum wil het HagaZiekenhuis de vaatzorg effectiever en efficiënter coördineren en daarmee de wachtlijsten verkorten. Via één herkenbaar loket kunnen patiënten met onder andere TIA's, etalagebenen, een bedreigd been als gevolg ven een doorbloedingsstoornis, een verwijde buikslagader, een diabetische voet voortaan snel terecht.

Heel de mens
In het vaatcentrum is niet die ene aandoening, maar is de hele patiënt het uitgangspunt. Omdat vaatafwijkingen zich vaak in meerdere organen manifesteren heeft de vaatpatiënt met diverse specialismen te maken: vaatchirurgie, neurologie, interventieradiologie en interne geneeskunde. Op medisch, verpleegkundig en logistiek gebied zijn deze expertises gebundeld.
 
Preventieve zorg
In het Haga Vaatexpertisecentrum wordt, naast de medisch en verpleegkundige onderzoeken en behandelingen, veel aandacht gegeven aan preventieve maatregelen. Er is nog veel gezondheidswinst te behalen als hier meer aandacht aan wordt besteed. Dat geldt ook voor een goede nazorg. Goede voorlichting en aandacht zijn daarbij van groot belang.
Het is de verwachting dat binnen het nieuwe vaatexpertisecentrum jaarlijks ruim 3.000 nieuwe patiënten worden behandeld.