Normal_1768
De Raad van Toezicht van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen heeft met ingang van 1 mei 2011 de heer Freek Korver benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur. Korver volgt daarmee Dick van Goor op, die deze functie ad interim bekleedt sinds september 2010. Korver werkt sinds november 2010 als bestuurder a.i. van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Korver ziet uit naar zijn nieuwe functie: "Ik ken De Tjongerschans als een kwalitatief goed ziekenhuis. Samen met mijn collega's zullen we de zorg optimaal houden, met uiteraard voortdurende aandacht voor de gezonde financiële positie van het ziekenhuis. Ik zie er erg naar uit om in mei te kunnen starten in De Tjongerschans."

Korver studeerde Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij is hierna ondermeer zorggroepmanager in het MCA (Medisch Centrum Alkmaar) en voorzitter van de Raad van Bestuur van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder geweest (van 2002 tot 2008). Na de bestuurlijke fusie van het MCA (Medisch Centrum Alkmaar) en het Gemini ziekenhuis, werd hij vice-voorzitter Raad van Bestuur van de MCA Gemini groep. Een ziekenhuisgroep met twee ziekenhuizen, het MCA, een topklinisch ziekenhuis en het Gemini ziekenhuis, een regionaal basisziekenhuis.

Freek Korver is 47 jaar, gehuwd, heeft twee kinderen en woont in Bovenkarspel (Noord Holland).