Normal_1773

Running Nijmegen organiseert op 16 maart voor de derde keer de Mini Roparun, een sponsorloop waarbij gezonde kinderen rennen voor ernstig zieke leeftijdsgenootjes. Het geld gaat naar Running Nijmegen en het Ronald McDonaldhuis.

Running Nijmegen werft geld voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten, ook patiënten van het Radboud. Een van de projecten die Running Nijmegen steunt, is Mijn Radboud Thuis: een iPad voor kinderen die bestraald worden, zodat ze gemakkelijk contact kunnen hebben met elkaar en met de dokter.

Het Ronald McDonald Huis biedt ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen een ‘thuis ver van huis’, vlakbij het Radboudziekenhuis.

1600 kinderen
1600 Nijmeegse kinderen nemen deel aan de Mini Roparun, via hun school of sportclub. Dit doen ze op de atletiekbaan aan de Heemraadstraat 3 in Nijmegen.

Jochem van Gelder
Ambassadeur van het Nijmeegse Ronald McDonald Huis Jochem van Gelder is aanwezig om de run te hosten. Ook aanwezig zijn Tobias en Kars uit de populaire NCRV-serie SpangaS, Perry Ubeda, diverse atletiekhelden en Bikkel, de mascotte van N.E.C. Verder zijn er verschillende leuke activiteiten.

Wilt u ook sponsoren?
Steun deze goede doelen en sponsor mee. Kijk voor meer informatie op de websites van:
Mini Roparun
Ronald MacDonald Huis
Roparun