Normal_1829

Op zaterdag 19 maart 2011 opent het Slotervaartziekenhuis, Louwesweg 6 in Amsterdam tussen 10.00 en 15.00 uur haar deuren voor iedereen die eens een kijkje achter de schermen van dit bijzondere ziekenhuis wil nemen.

Programma
Tijdens de Open Dag in het Slotervaartziekenhuis is er veel te zien én veel te doen.

Dat er dokters en verpleegkundigen in een ziekenhuis werken weet iedereen, maar welke beroepen zijn er nog meer? Dit jaar staan vooral de ondersteunende diensten van het ziekenhuis centraal.

Tijdens interessante rondleidingen krijgt u een antwoord op vragen als:
Hoe groot is het energiecentrum van het ziekenhuis?
Hoeveel pakken zout gaan er in de soep voor 1.000 personen?
Wat moet er gebeuren voordat een operatiekamer klaar is voor gebruik?

Naast medische afdelingen maakt u kennis met de technische dienst, de keuken/catering, de linnendienst, de gipskamer, de bibliotheek, de ziekenhuishygiënist, de diëtetiek, de SOA poli, de logopedie, de ergotherapie, het laboratorium, de radiologieafdeling, onze gastvrouwen, de afdeling HR services en de ziekenhuisomroep Radio Domino.

Ook zijn er volop activiteiten op verschillende medische afdelingen, zoals op de longpoli, de kinderafdeling, de medium-careafdeling en de operatiekamers.
Daarnaast kunt u uw bloeddruk laten meten, zelf bloed leren prikken uit een proefarm, een fittest doen, uw BMI laten bepalen en ontvangt u een gratis advies over stoppen met roken.