Normal_1841
Verpleegkundigen die willen meedingen naar de Anna Reynvaan Prijzen hebben nog 2 weken de tijd. Ze moeten hun project of artikel vóór 25 maart insturen. De prijsuitreiking is op donderdag 19 mei tijdens de Anna Reynvaan Lezing in Amsterdam.

Nog ruim 2 weken de tijd

Het AMC stelt jaarlijks twee Anna Reynvaan Prijzen beschikbaar. Beide prijzen zijn € 5.000 groot en gaan vergezeld van een sculptuur.

De Anna Reynvaan Wetenschapsprijs, mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG), zal gaan naar de beste wetenschappelijke publicatie van een verpleegkundige. Het NTvG beoordeelt het winnende artikel tevens op geschiktheid voor dubbelpublicatie in het Tijdschrift.

De Anna Reynvaan Praktijkprijs, mede mogelijk gemaakt door V&VN, wordt uitgereikt voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren. Het blad Bijzijn beschrijft het winnende onderzoek en alle projecten die zijn genomineerd voor de Praktijkprijs. Deze verschijnen als serie in het blad.

Voor zowel voor de Praktijkprijs als de Wetenschapsprijs worden drie inzenders genomineerd. Tijdens de Anna Reynvaan Lezing maakt de jury de winnaars bekend gemaakt. De prijzen zijn bedoeld voor een studiereis of stage. Met de instelling van deze prijzen wil het AMC duidelijk maken dat verpleegkundige initiatieven niet alleen belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het vakgebied, maar bovendien dat deze initiatieven gezien en gewaardeerd worden.

Genomineerden bijeenkomst
De ochtend van voor lezing is er in de Stadsschouwburgeen speciale bijeenkomst. Hier presenteren de winnaars en de genomineerden hun bijdrage hun project/artkel. Alle inzenders voor de prijzen worden uitgenodigd deze genomineerden-bijeenkomst bij te wonen. Opgeven voor deze bijeenkomst kan via annareynvaan@amc.nl.

Kijk hier voor meer informatie en voor aanmeldingen.