Normal_1846

AMSTERDAM (Novum) - Een verwarde en agressieve man heeft maandagavond het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg op stelten gezet. Hij bedreigde diverse medewerkers met een mes en eiste dat hij direct zou worden opgenomen op de psychiatrische afdeling. Ook probeerde hij agenten te verwonden.

De man was rond 18.10 uur binnengekomen met het mes in zijn hand, gedroeg zich erg agressief en was niet voor rede vatbaar, meldt de politie. Hij bedreigde onder anderen een arts, verpleegkundigen en een beveiligingsmedewerker en was maar niet tot bedaren te brengen.

Toen bleek dat pepperspray geen effect op hem had, wisten twee agenten met schilden de man met geweld onder controle te krijgen. Hij had hun schilden diverse keren met zijn mes geraakt.

Ook stak hij een van de agenten, die door zijn veiligheidsvest niet gewond raakte. Na een heftige worsteling werd de man met handboeien onschadelijk gemaakt.

Aangifte
Hij is in een cel gezet waar zijn toestand nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Zowel het ziekenhuis als de agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging, poging tot zware mishandeling en poging tot doodslag. Het ziekenhuis wil ook proberen de schade op de verdachte te verhalen.