Normal_2290

Het Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam stimuleert het gebruik van de elektrische fiets en scooter. Vanaf vandaag gaan medewerkers een elektrische fiets of scooter testen in het woon-werkverkeer. De gemeente Rotterdam stelt daarvoor vijf weken lang tien e-bikes en tien e-scooters ter beschikking.

Het Maasstad Ziekenhuis promoot het elektrisch vervoer als stil en schoon alternatief voor de auto.

Testrijders
Gedurende de looptijd kunnen medewerkers ervaring opdoen in het dagelijks gebruik. Een week lang krijgen zij de e-bike of e-scooter ter beschikking voor het woon-werkverkeer. Vanmorgen zijn hiervoor de sleutels overhandigd aan de eerste testrijders die na een week gebruik de sleutel doorgeven. "De verhuizing naar de nieuwe locatie betekent een andere bereikbaarheid en betere voorzieningen. Graag stimuleren wij als werkgever het gebruik van de gezonde e-bike en schone e-scooter." aldus Tijs van der Wielen, manager HR, die zelf het voortouw neemt in het project.

Nieuwe locatie
Maasstad Ziekenhuis opent op 17 mei de deuren van haar nieuwe locatie naast station Lombardijen. In aanloop naar de verhuizing heeft het Maasstad Ziekenhuis een verantwoord mobiliteitsbeleid opgesteld met aantrekkelijke regelingen voor de e-bike en e-scooter. Het stimuleren van duurzame alternatieven is één van de speerpunten in het mobiliteitsbeleid.

Schoon, voordelig en filevrij
De e-bike en e-scooter zijn schoon, stil en goedkoop in gebruik. Er hoeft namelijk geen brandstof getankt te worden, opladen kan thuis aan een gewoon stopcontact en in de fietsenstalling van het ziekenhuis. De e-bikes en e-scooters zijn beschikbaar gesteld vanuit het project electricfantastic, een project van de Gemeente Rotterdam. Rotterdam werkt samen met vele partijen aan een groene, schone, en gezonde stad.

Elektrisch vervoer past - samen met andere vormen van duurzame mobiliteit - uitstekend in deze aanpak. Rotterdam wil de duurzaamste wereldhavenstad in zijn soort zijn en draagt actief bij aan de Nederlandse ambitie om koploper te worden op het gebied van elektrisch vervoer. Op de site www.electricfantastic.nl is meer informatie te vinden over het e-bike of e-scooter project.