Normal_2766

De nieuwbouw van het Erasmus MC, die de komende jaren wordt opgeleverd, krijgt een heldere bewegwijzering, vergelijkbaar met die van de luchthaven Schiphol.

Helder
De nieuwbouw in het centrum van Rotterdam, bij de Euromast, is een van de grootste projecten van Nederland. De bewegwijzering binnen en buiten wordt vergelijkbaar met die van Schiphol. De luchthaven staat bekend om z'n duidelijke bewegwijzering.

Niet verdwalen
Op dit moment bestaat het Erasmus MC uit een verzameling losse gebouwen die later onderling verbonden zijn, onder meer met loopbruggen. Hierdoor kunnen bezoekers en patienten niet altijd makkelijk de weg vinden. In de nieuwbouw wordt de routing drastisch verbeterd.

Tijdpad
In 2013 is het eerste deel van de nieuwbouw van het Erasmus MC gereed. In 2017 volgt het tweede deel.

Veel ingangen
De nieuwbouw krijgt dertien ingangen. Dit grote aantal voorkomt dat patiënten en bezoekers om het gebouwencomplex moeten lopen, op een verkeerde plek binnenkomen en dan in het complex verdwalen.

Sophia en Daniel
Patiënten en bezoekers die voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en het Erasmus MC-Daniel den Hoed komen, zullen al aan de buitengevel kunnen zien in welk gebouwdeel ze moeten zijn.

Alle ingangen, zowel van de gebouwen als de parkeergarages, krijgen de namen van de straten waaraan ze liggen, onder meer Westzeedijk, Museumpark en Burg. s'Jacobplein. De afdeling Spoedeisende Hulp krijgt aan de buitengevel deze benaming.

Plein, tuin, hof
Ook in de gebouwen staat een heldere aanduiding en snelle vindbaarheid van de bestemming voorop. Groene borden verwijzen naar uitgangen en parkeergarages. In de publieke delen van de gebouwen is bij belangrijke knoopunten gekozen voor benamingen als: plein, atrium, tuin en hof.