Normal_2835

Donderdagmiddag ontdekte een medewerker in een ziekenhuis in Nijmegen dat zijn portemonnee was gestolen vanuit een kantoorruimte. De medewerker had de verdachte in het vizier en zette de achtervolging in. Met de nodige moeite en hulp lukte het hem om de man aan te houden.

De 45-jarige medewerker reageerde alert toen hij ineens een vreemd geluid in zijn werkruimte hoorde. Hij ontdekte al snel dat zijn portemonnee uit zijn jas was weggenomen. Tijdens een achtervolging door het gebouw gooide de verdachte de portemonnee terug richting de 45-jarige Nijmegenaar. Na een korte worsteling lukte het hem om de man aan te houden. Hij werd in afwachting van de komst van de politie op een stoel gezet, maar wist weer weg te komen. Daarbij zou de man, van 47 jaar uit Nijmegen, met stoelen hebben gegooid en medewerkers hebben beledigd en bedreigd.

Uiteindelijk kregen ziekenhuismedewerkers de verdachte weer te pakken, waarna hij kon worden overgedragen aan de inmiddels ter plaatse aangekomen politieagenten. Die stelden een onderzoek in naar eventueel aangerichte vernielingen; dit bleek mee te vallen.

De 47-jarige is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende de diefstal. De ziekenhuismedewerker heeft aangifte gedaan. Ook spraken agenten met diverse getuigen. De verdachte is inmiddels weer in vrijheid gesteld, proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt.