Normal_5592

GOES - Donderdag 20 oktober 2011 organiseert de Vereniging van Nierpatiënten "Oosterschelde" (NVO) een themamiddag in Revant revalidatiecentrum Lindenhof te Goes. Kern van het programma is dat bewegen goed is voor nierpatiënten.

Vermoeidheid is een veelvoorkomende klacht bij nierpatiënten. Door hun sterk verminderde uithoudingsvermogen en spierkracht zijn veel patiënten beperkt in hun dagelijks functioneren en leiden zij een zittend bestaan. Dit heeft negatieve effecten op de kwaliteit van leven en leidt tot sociaal isolement. Het is belangrijk dat nierpatiënten zoveel mogelijk bewegen.

Maar waarom? Wat levert dat op? Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de risico's? Deze aspecten zullen uitgebreid aan de orde komen op de themamiddag. Ook zullen patiënten die hebben deelgenomen aan een beweegprogramma voor nierpatiënten hun ervaringen vertellen.

De themamiddag is allereerst bedoeld voor pre-dialysepatiënten, dialysepatiënten en transplantatiepatiënten, maar ook familie en andere belangstellenden zijn hartelijk welkom. De themamiddag vindt plaats op donderdag 20 oktober 2011 van 14.30 - 17.00 uur in Revant revalidatiecentrum Lindenhof, 's-Gravenpolderseweg 114a, 4462 RA te Goes (gelegen achter het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis).