Normal_5423

ENSCHEDE - Donderdag 29 september 2011 is het Geboortecentrum van Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede verhuisd naar de afdeling Verloskamers op de eerste verdieping in het Vrouw Kind Centrum (VKC) van het gebouw aan de Haaksbergerstraat.

Verloskundige zorg in Nederland beleeft roerige tijden. De Stuurgroep Zwangerschap en Geboorte heeft hierin in 2009 een advies gegeven. Men is sindsdien op zoek gegaan naar mogelijkheden om de samenwerking in de keten te verbeteren.

In aansluiting op het onderwerp ‘Geboortecentra in Nederland', eerstelijnsgeboortecentra, bevalcentra en geboortehuizen, waarvan er op dit moment zelfs al 35 zijn gestart of het voornemen hebben om op korte termijn te starten, is de verhuizing van het Geboortecentrum naar de afdeling Verloskamers in het MST een goed begin voor een betere ketenzorg in de verloskunde. Bijkomend voordeel van deze nieuwe plek is dat de aanstaande moeder op de verloskamers kan blijven waar de zorg, indien nodig, wordt overgenomen door de tweede lijn.