Normal_5538

BUNNIK (ANP) - Anita van der Hoeven van kinderopvangorganisatie Okidoki in 's-Gravenzande, is gistermiddag uitgeroepen tot Beste Calibris Praktijkopleider 2011. Zij liet de andere genomineerden, Anneke Hofland van de Amsterdamse kinderopvangorganisatie Impuls en Maarten Baar, praktijkopleider op camping Le Pommier in Frankrijk, achter zich.

De bekendmaking vond plaats tijdens een feestelijke middag in de Veerensmederij te Amersfoort in het bijzijn van een groot aantal praktijkopleiders van stagebedrijven en stagecoördinatoren van roc's. "Fantastisch dat Calibris ons zo in het zonnetje zet!" bracht de verraste winnares uit, die een bronzen sculptuur uit handen van Rob van den Bosch, directeur Calibris, in ontvangst nam. "Als praktijkopleider zit ik helemaal op mijn plek, het is dan ook een grote eer om deze prijs te winnen!"

De vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van roc's, stagebedrijven en Calibris, zag in Anita een praktijkopleider van de nieuwe garde met een duidelijke visie. Ze geeft haar werk vorm als coach en probeert zo de beste kansen te creëren voor zowel de stagiair als de werkbegeleider. Anita creëert niet alleen werkbegeleiding van maatschappelijke stages, vmbo, mbo naar hbo-stages, maar weet ook de achterliggende gedachte (het 'waarom') van het handelen van een stagiair boven tafel te krijgen - competentiegericht begeleiden dus.

De genomineerden waren door een vakjury geselecteerd uit alle ingezonden voordrachten. Hierbij lette zij met name op deskundigheid en organisatorisch vermogen. Ook waardeerde de jury of de praktijkopleiders weten te stimuleren en te inspireren.

Op de website www.bestecalibrispraktijkopleider.nl werden de genomineerden gepresenteerd aan het grote publiek en kon iedereen zijn stem uitbrengen. Anita vergaarde de meeste stemmen en werd daarmee winnaar van deze verkiezing.

Beste Calibris Praktijkopleider
Dit jaar reikt Calibris voor het eerst de prijs Beste Calibris Praktijkopleider uit. Praktijkopleiders die werken bij een erkend leerbedrijf in Zorg, Welzijn of Sport en die zich op een bijzondere manier inzetten voor het leren in de praktijk, komen voor deze titel in aanmerking. De winnaar dingt automatisch mee naar de titel Beste Praktijkopleider 2011, een overall verkiezing waaraan de beste praktijkopleiders uit alle sectoren (zoals techniek, ICT en handel) meedoen. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven.

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

© Nationale Zorggids