Normal_6416

HARDENBERG - In het kader van het Ziekenhuis Rampenopvangplan (ZiROP) heeft er op dinsdagavond 6 december een oefening plaatsgevonden op de Spoedeisende Hulp/Observatorium van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. De medewerking van zogenoemde Lotus-‘slachtoffers' maakte de oefening zeer realistisch.

De oefening richtte zich op de triage (eerste beoordeling in welke categorie het letsel van een slachtoffer valt, bijvoorbeeld acuut levensbedreigend) op de Spoedeisende Hulp en de patiëntenlogistiek.

Er was in scène gezet dat elders in Hardenberg een ontploffing had plaatsgevonden, waarvan achttien slachtoffers zich meldden bij het ziekenhuis in Hardenberg. Deze Lotus-‘slachtoffers' speelden hun rol met overtuiging.

De oefening is naar tevredenheid en zonder problemen verlopen. Geconcludeerd mag worden, dat er een goede samenwerking is tussen de betrokken afdelingen. Er is snel en adequaat medisch gehandeld en de administratieve ondersteuning en een gedegen overzicht van de totale situatie zijn goed in kaart gebracht.

© Nationale Zorggids