Normal_7002

ALKMAAR - De maatschappen cardiologie uit Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis in Den Helder zijn op 1 januari 2012 gefuseerd. Cardioloog dr. Alf Arnold ondertekende de eerste maatschapfusie namens de Alkmaarse cardiologen, Arjen Aalders namens de maatschap uit Den Helder en Harry Luik als raad van bestuur voorzitter van de MCA Gemini Groep (MGG).

Om goede cardiologische zorg op tijd, op de juiste plaats en volgens de laatste ontwikkelingen te blijven bieden, is voor de fusie gekozen. Cardioloog dr. Alf Arnold uit Alkmaar: "De schaalvergroting was nodig om in deze tijd van overheidsbezuinigingen en steeds verder gaande superspecialisaties binnen de cardiologie, kwalitatief hoogstaande cardiologische zorg te kunnen blijven aanbieden."

Gepland dotteren in Alkmaar
Vanuit de kop van Noord-Holland worden acute patiënten met een serieuze verdenking van een hartinfarct veelal met de ambulance naar Alkmaar gebracht. Dit gebeurt ook al vanuit het Gemini zelf. Cardioloog Arjen Aalders uit het Gemini: "Met de fusie van de maatschappen cardiologie is het ook zo dat patiënten voor niet-acute dotterbehandelingen, ofwel de geplande dotterbehandelingen, voortaan in Alkmaar terecht komen."

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Zorggids