Normal_7317

AMSTERDAM (Novum/AP) - De lijkschouwer van Amy Winehouse blijkt vorig jaar te zijn opgestapt. De vrouw werd voor Amy's dood door haar man aangesteld als autopsieassistent. Ze stapte op nadat haar kwalificaties ter discussie werden gesteld. De familie van de zangeres beraadt zich nog op een volgende stap.

De dame die Amy's ontzielde lichaam onderzocht werkte samen met haar echtgenoot. Ondanks alle ophef blijft hij achter de resultaten van de autopsies die zij verrichtte staan. "Ik ben er zeker van dat alle onderzoeken correct zijn verlopen", zei de patholoog-anatoom dinsdagavond.

Suzanne Greenaway legde haar baan in november al neer nadat werd getwijfeld aan haar kwalificaties. Lijkschouwers moeten in Groot-Brittannië minimaal vijf jaar ervaring hebben in zowel de juridische als medische wereld. Greenaway werkte tien jaar in haar thuisland Australië in de juridische wereld. In Groot-Brittannië was ze sinds 2009 actief als lijkschouwer.

Hoewel Greenaways echtgenoot niet twijfelt aan de uitkomsten van de autopsies, biedt hij alle betrokken nabestaanden aan opnieuw onderzoek te doen naar de overledenen. Of de familie Winehouse nader onderzoek wil, is nog niet bekend.

De familie van de overleden zangeres wil het nieuws eerst laten bezinken. "We winnen advies in over deze implicaties", laten de nabestaanden in een verklaring weten.

Amy Winehouse stierf in juli op 27-jarige leeftijd. Drie dagen na haar dood is de zangeres gecremeerd. Na uitvoerig onderzoek bleek in oktober dat de zangeres overleed aan de gevolgen van alcoholmisbruik. Haar bloed bleek vijfmaal de toegestane limiet voor autorijden te bevatten.