Normal_8013

ROOSENDAAL - De Roosendaalse politiechef Rens van den Oever heeft donderdag kortstondig het blauw voor een witte jas verruild en liep een paar uur mee op de afdeling spoedeisende hulp in het Fransiscus Ziekenhuis, zo meldt BN De Stem.

In het kader van uitwisselingsprogramma tussen politie en ziekenhuis kon de politiebestuurder zo met eigen ogen aanschouwen wat de dagelijkse realiteit in een ziekenhuis is. Eerder namen ziekenhuisbestuurders al eens een kijkje bij de politie in de Brabantse gemeente.

Aangezien Van den Oever lid is van de cliëntenraad, wist hij al het een en ander van het reilen en zeilen in het Fransiscus Ziekenhuis, maar toch bood het meelopen nieuwe inzichten. "Alles gaat erg gestroomlijnd en ook de digitale gegevensverwerking verloopt feilloos", aldus de politiechef.

Door de uitwisseling moet er meer wederzijds begrip ontstaan en moet ook de communicatie verbeteren.

Reconstructie
Ook in Roosendaal is geweld tegen hulpverleners een groot probleem. Donderdagochtend werden door Omroep Brabant televisieopnames gemaakt van een reconstructie van een recent geweldsincident tegen een hulpverlener van het ziekenhuis. Het ziekenhuis hoopt dat de beelden leiden tot de aanhouding van de dader van het schietincident.

Om het geweld tegen te gaan is betere samenwerking tussen ziekenhuis en politie noodzakelijk. "In het verleden stonden we vaak met de ruggen naar elkaar toe, tegenwoordig verlopen de contacten veel soepeler", zegt juridisch stafmedewerker Els Holdtgrefe van het Fransiscus Ziekenhuis.

De beelden zullen aanstaande maandag worden uitgezonden om 17:54 uur op Omroep Brabant in het televisieprogramma Onder Ons.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink