Normal_9792

EINDHOVEN - De stichting Roparun zal een bedrag van 15.000 euro ter beschikking stellen aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Het ziekenhuis gaat het geld gebruiken voor de aanschaf van een hoofdhuidkoeler, zo meldt het Catharina Ziekenhuis.

Een hoofdhuidkoeler wordt gebruikt voor, tijdens en na een chemokuur. Door het gebruik van een hoofdhuidkoeler stijgt de kans op haarbehoud. Patiënten die voor een behandeling met de koeler kiezen maken minder gebruik van een pruik of vervangend hoofddeksel.

Door het koelen van het hoofd wordt de doorbloeding van de haarwortels minder en ook de stofwisseling wordt verlaagd. De chemotherapie komt hierdoor minder op deze plek terecht waardoor er minder beschadiging aan de haarwortels plaatsvindt en dus minder haaruitval is. De kwaliteit van het leven wordt hiermee verbeterd.

De Stichting Roparun organiseert jaarlijks een loopevenement van 520 kilometer. Deelnemers leveren in teamverband een sportieve prestatie om geld op te halen voor mensen met kanker. Dit jaar zal de start plaatsvinden in Parijs en Hamburg, de finish zal op de Coolsingel in Rotterdam zijn.

© Nationale Zorggids / Jannes Oosterveld