Normal_10250

LELYSTAD - De winst van IJsselmeerziekenhuizen, een ziekenhuisgroep met vestigingen in Lelystad en Emmeloord, is het afgelopen jaar verzevenvoudigd. Daarmee steeg de omzet van de ziekenhuizen met bijna 8 procent, om op een totaal van 104 miljoen euro uit te komen, zo meldt Medisch Contact.

Dit blijkt uit een jaarrekening die het IJsselmeerziekenhuizen openbaar heeft gemaakt. De hoge omzet is opvallend, omdat de ziekenhuisgroep in 2009 nog failliet dreigde te gaan.

De ziekenhuizen zijn destijds overgenomen door een zorgondernemer en ex-bankiers. Naast het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis is de instelling het enige private ziekenhuis in Nederland.

Bij het doorlezen van de jaarrekening wordt duidelijk dat IJsselmeerziekenhuizen niet geheel op eigen kracht hersteld zijn. De ziekenhuisgroep heeft het afgelopen jaar financiële steun van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ontvangen.

Financieel bestuurder Willem de Boer van het ziekenhuis ziet in dat de exceptionele winst over 2011 grotendeels te danken is aan de NZa. "Onze gewone winst is rond de 2 miljoen euro geweest. Dat is in lijn met vorige jaren", aldus De Boer.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema