Normal_10292

SNEEK - Het Antonius Ziekenhuis in Sneek gaat vanaf heden schoonmaken met behulp van nanotechnologie. Schoonmaken met behulp van nanotechnologie is gemakkelijker, sneller, duurzamer en efficiënter, zo blijkt uit berichtgeving van Facility Info.

Schoonmaken met nanotechnologie verhoogt de veiligheid in het ziekenhuis. Hygiëne is in een ziekenhuis van groot belang. Bij gebrek aan hygiëne kunnen patiënten ernstig ziek worden.

Een voordeel van nanotechnologie is dat er minder schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Schoonmaakmiddelen zijn soms behoorlijk agressief en daardoor evengoed schadelijk voor de gezondheid.

Met nanotechnologie wordt alles zeer grondig schoongemaakt door middel van atomen, omringd met een vuil- en waterafstotend middel. De nanodeeltjes hechten zich vervolgens aan het oppervlak, waardoor andere stoffen geen kans meer krijgen.

"Deze techniek is innovatief en maakt schoonmaken eenvoudiger," zo vertelt Ale Bok, directeur van Nano-Coat, de leverancier van de nanotechnologie producten.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema