Normal_6267

LOS ANGELES (ANP) - De man die dinsdag werd veroordeeld wegens de dood van Michael Jackson, lijfarts Conrad Murray, heeft goed verdiend aan de King of Pop.

De 58-jarige cardioloog stond voor 150.000 dollar per maand op de loonlijst van Jackson, die in 2009 op 50-jarige leeftijd overleed omdat Murray een overdosis narcosemiddel toediende.

Murray werd op 19 februari 1953 geboren in Grenada, een eilandengroep in het Caribische gebied. Hij volgde een reeks medische studies aan Amerikaanse universiteiten en specialiseerde zich in cardiologie. In 2000 opende hij zijn eerste particuliere kliniek, in het gokparadijs Las Vegas.

In 2006 kwam daar een cardiologisch centrum bij in de stad Houston. Hij was daar ook actief als hartchirurg in een ziekenhuis, waar hij meer dan 100 operaties uitvoerde. Voor zover bekend verliepen die allemaal zonder complicaties.

In mei 2009 nam Jackson de arts in dienst, omdat hij zich optimaal wilde voorbereiden op een serie van 50 comeback-concerten. Het dienstverband was volgens de Los Angeles Times een godsgeschenk voor Murray, die op dat moment zou hebben gekampt met schulden van ruim 750.000 dollar.

Uiteindelijk verdiende Murray veel minder dan hij had gehoopt aan Jackson. Op 25 juni 2009 blies de artiest zijn laatste adem uit in zijn woning in Los Angeles.

Murray heeft bij het proces volgehouden dat hem geen blaam trof. Jackson zou verslaafd zijn geweest aan pijnstillers, zonder dat de lijfarts het wist. Bovendien zou de zanger zichzelf extra narcosemiddel hebben toegediend vlak voor zijn dood.

De rechtbank in Los Angeles ging daar echter niet in mee. De dood van Jackson was de schuld van Murray, oordeelden de rechters. Murray moet daarom 4 jaar de cel in.