michael, jackson, botox, klein

NEW YORK (Novum) - De voormalige huidarts van Michael Jackson ligt onder vuur. Arnold Klein zou een gevaarlijke variant van botox hebben gebruikt, schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De praktijk van Klein staat op een lijst die is vrijgegeven door de Food and Drug Administration (FDA). 350 Amerikaanse praktijken importeerden gevaarlijke botox uit het buitenland. De botox, die vaak wordt geïnjecteerd om rimpels te laten verdwijnen, is volgens de FDA mogelijk 'besmet, ineffectief en onveilig' en brengt patiënten in gevaar.

Jackson, die in 2009 overleed, heeft altijd beweerd dat hij leed aan een ziekte waardoor zijn huid bleek werd. Volgens geruchten heeft de King of Pop veel aan zijn gezicht laten sleutelen. Volgens TMZ heeft Klein Jackson regelmatig van gevaarlijke middelen voorzien.

Klein kwam de afgelopen jaren geregeld in het nieuws vanwege geruchten dat hij de biologische vader zou zijn van Jacksons twee oudste kinderen. De dermatoloog heeft dit ontkend, maar wilde na de dood van de zanger wel deel blijven uitmaken van het leven van de kinderen.