Normal_7067

EINDHOVEN (ANP) - De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de tuchtzaak tegen een arts van slaapcentrum Kempenhaeghe in Heeze verspeeld omdat de verwijten niet zijn onderbouwd. Het regionaal tuchtcollege heeft de klacht donderdag ongegrond verklaard. De medicus van Kempenhaeghe werd in 2009 ontslagen.

Vanaf 2003 had hij in 490 van in totaal 600 geïnventariseerde gevallen onnodig ademhalingsapparatuur voorgeschreven, concludeerde het slaapcentrum. Patiënten gebruiken de apparatuur 's nachts om stilstand van de ademhaling te voorkomen.

De inspectie liet twee longartsen naar 34 dossiers kijken en meent dat de slaapgeneeskundige aanvragen voor hulpmiddelen heeft vervalst en patiënten heeft blootgesteld aan onnodige en mogelijk schadelijke therapie. De inspectie heeft de dossiers niet aan het tuchtcollege willen geven.

"De inspectie heeft voldoende gelegenheid gehad om alle relevante dossiers in het geding te brengen. Alsnog toelaten van die dossiers is in strijd met de goede procesorde", aldus de uitspraak van het college.