Normal_10993

DEN HAAG - De Gezondheidsraad krijgt vanaf begin september een nieuwe voorzitter. Op voordracht van minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers besloot de ministerraad Pim van Gool voor vier jaar te benoemen, zo meldt het wetenschappelijk adviesorgaan.

Pim van Gool volgt hiermee professor dr. Louise J. Gunning-Schepers op.

Hij zal voor zeventig procent aangesteld worden als voorzitter van de raad en het overige deel als hoogleraar Neurologie werkzaam blijven aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Van Gool heeft een brede, klinisch wetenschappelijke achtergrond. Zo verrichte hij bij het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek dierexperimenteel onderzoek naar hersenveroudering. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg en de wetenschap.

Als hoogleraar deed hij met name onderzoek naar doelmatige diagnostiek, nieuwe geneesmiddelen, preventie van dementie en prionziekten.

Buiten het vakgebied van de neurologie hield hij zich onder meer bezig met onderzoek bij verstandelijk gehandicapten, primaire gezondheidspreventie, en forensische psychiatrische aandoeningen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz