Normal_11832

AMSTERDAM (Novum) - De klokkenluider van het VUmc die ontslagen is omdat hij misstanden in het ziekenhuis aan de kaak wilde stellen, verdient lof met zijn actie. Dat stelt de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP), onder leiding van Pieter van Vollenhoven. De instantie vindt het onaanvaardbaar dat de arts 'zomaar ter zijde kan worden geschoven'.

"Deze hoogleraar verdient niet alleen onze lof, maar benadrukt wederom dat onze samenleving op korte termijn gebaat zou zijn met een goede klokkenluidersregeling", reageert de SMVP op de het bericht over het ontslag van de man.

Longarts Piet Postmus moest weg omdat hij eerder dit jaar zijn zorgen uitte bij de raad van toezicht van het VUmc en de inspectie over de situatie in het ziekenhuis. Op de longafdeling speelt al lange tijd een conflict waardoor de veiligheid van de patiënten in het geding is gekomen. De inspectie stelde het ziekenhuis dinsdag onder verscherpt toezicht.

De melding van Postmus kan volgens de SMVP 'voor ons allen van grote waarde en betekenis zijn'. "Zo'n melding verdient eerder onze lof, dan een ontslagprocedure."