Normal_tweede

DEN HAAG (Novum) - De VVD en PvdA zijn blij met het zorgakkoord dat het kabinet, werkgevers en vakbonden woensdag hebben gesloten. Dat laten de coalitiepartijen woensdagmiddag weten in een reactie.

Otwin van Dijk (PvdA) is erover te spreken dat meer thuishulpen hun baan kunnen behouden en dat extra wordt geïnvesteerd in scholing van zorgmedewerkers. Ook is hij blij dat dankzij het akkoord meer mensen met een beperking en ouderen in een beschermde woonomgeving kunnen blijven wonen. "Op deze manier hervormen we de zorg op een sociale manier", schrijft hij op de website van zijn partij.

VVD'er Bas van 't Wout is blij dat de sociale partners de noodzakelijke hervormingen in de langdurige zorg steunen. "Dit zijn voor de VVD belangrijke stappen op weg naar toekomstbestendige langdurige zorg", reageert hij. "Dit zijn stuk voor stuk maatregelen waar de VVD al jaren op hamert, omdat wij ook in de toekomst goede en betaalbare langdurige zorg willen hebben", aldus de liberaal.

De Tweede Kamer debatteert woensdagavond over het akkoord met minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) en haar staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA). De oppositiepartijen reageren kritisch op het akkoord. De SP en de PVV zijn de meest felle tegenstanders. SP-Kamerlid Renske Leijten spreekt van een 'afbraakakkoord'.