Anna Reynvaan

AMSTERDAM - Tijdens de jaarlijkse Anna Reynvaanlezing in de Stadsschouwburg in Amsterdam ontving Jeroen Hendriks van de Universiteit Maastricht de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs voor de beste wetenschappelijke publicatie door een verpleegkundige. Dat meldt Nursing.

Hendriks won de prijs vanwege zijn studie naar de rol die specialistische verpleegkundige zorg heeft bij hartritmestoornissen. De jury stelde dat zijn artikel overtuigend liet zien wat de resultaten in termen van gezondheidswinst zijn.

Tijdens de lezing werd ook de Anna Reynvaan Praktijkprijs uitgedeeld. Deze ging naar Bianca Buurman van het Academisch Medisch Centrum voor haar initiatief van de Transmurale Zorgbrug, die oudere patiënten screent op hun verhoogde risico op functieverlies.

Tenslotte werd dit jaar ook voor de eerste maal de Anna Reynvaan Studentenprijs uitgereikt. Deze prijs beloont het beste artikel door een hbo-v student over het thema van de Anna Reynvaan Lezing. Elena le Poole van de Hogeschool van Amsterdam won deze prijs voor haar artikel over de preventie van aspiratiepneumonie bij dysfagie na een cerebrovasculair accident (CVA).

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem